Καλτεζιώτης Πέτρος Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός

Καλτεζιώτης Πέτρος Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός

Ο  Πέτρος  Καλτεζιώτης  γεννήθηκε  το 1966 στην Τρίπολη όπου και μεγάλωσε.

Τελείωσε το 2ο Λύκειο Τρίπολης και αμέσως εισήχθη στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών απ’ όπου αποφοίτησε με υποτροφία.

Υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία ως έφεδρος αξιωματικός και υπεύθυνος μηχανογράφησης της 124 Π.Β.Ε.

Ασκεί ελεύθερο επάγγελμα  στην Τρίπολη και ταυτόχρονα είναι αντιπρόσωπος και σύμβουλος μηχανικός μεγάλων ελληνικών βιομηχανιών (ΣΙΔΕΝΟΡ, ΕΤΕΜ, ΧΑΛΚΟΡ , ΕΡΛΙΚΟΝ, ΣΙΔΜΑ κ.α.).

Μετέχει ενεργά στο εθελοντικό κίνημα της πόλης. Είναι πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του ΚΑΠΗ Τρίπολης κατά το χρονικό διάστημα 2003 έως και το 2006, επί δημαρχίας Δημοσθένη Σωτηρόπουλου. Συνετέλεσε  στην αναμόρφωση του ΚΑΠΗ δημιουργώντας νέες καινοτόμες δράσεις όπως ομάδες μαγειρικής, γυμναστικής, παραδοσιακού χορού και χορωδία. Κυκλοφόρησε την πρώτη εφημερίδα του ΚΑΠΗ «Εν Τριπόλει» όπου αρθρογραφούσαν τα μέλη του ΚΑΠΗ.

Είναι πρόεδρος της ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρίπολης από το 2011 μέχρι σήμερα. Στα τρία χρόνια θητείας του, δημιουργήθηκαν τέσσερα νέα σχολεία (Πράσινο Νηπιαγωγείο, 4ο Νηπιαγωγείο, 10ο Νηπιαγωγείο και 12ο Δημοτικό) και ανακαινίστηκαν τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Δήμου Τρίπολης. Από τα τέσσερα νέα σχολεία  ξεχωρίζει «το Πράσινο Νηπιαγωγείο» στο Μερκοβούνι που αποτελεί ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο σχολείο σε  πανελλαδικό επίπεδο.

Χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του το ποδήλατο. Μετέχει σε δράσεις που αποσκοπούν στην βελτίωσης της ζωής των πολιτών, μέσω της προώθησης αειφόρων τρόπων μετακίνησης, όπως είναι η ποδηλασία και η πεζοπορία.

Συμμετέχει στα κοινά, δραστηριοποιούμενος σε Συλλόγους όπως είναι ο Μαντινειακός Σύνδεσμος, o Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Τρίπολης, η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίων Θεοδώρων και το αθλητικό σωματείο  Σ.Α.Τ.

Αγαπά και ασχολείται με τον αθλητισμό.

Είναι παντρεμένος με την Τριπολίτισσα Κωνσταντίνα Νταβιλά  με την οποία έχει αποκτήσει τρεις γιους  τους Νίκο, Αλέξανδρο, Θάνο και μία κόρη, την Ελένη.

Διεύθυνση: Φαλάνθου 28, Τρίπολη, Τ.Κ. 22100

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2710-227190, Fax: 2710-227191, Κινητό: 6945-871757

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.