Αντωνάκος Πέτρος Μηχανολόγος Μηχανικός, Στέλεχος  Μονάδας Οργάνωσης Διαχείρισης  Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Μ.Ο.Δ.) Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Αντωνάκος Πέτρος Μηχανολόγος Μηχανικός, Στέλεχος Μονάδας Οργάνωσης Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Μ.Ο.Δ.) Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Ο Πέτρος γεννήθηκε το 1969 στην Τρίπολη όπου και μεγάλωσε.

Ο πατέρας του, Χαράλαμπος Αντωνάκος, γεννήθηκε στην Αγία Σοφία Κυνουρίας (καταγωγή από Ελαιοχώρι) ενώ η μητέρα του Κωνσταντίνα, κόρη του ιερέα Αθανασίου Σκαλούμπακα, κατάγεται από την Επισκοπή Τεγέας. Έχει μία αδερφή, τη Χριστίνα, η οποία εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός γιου εννέα ετών.

Αποφοίτησε διαδοχικά από το Πρότυπο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Τρίπολης. Συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, απ’ όπου, το 1994, πήρε το Δίπλωμα του Μηχανολόγου Μηχανικού.

Αμέσως μετά το πέρας των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, το 1996, άρχισε να εργάζεται ως Μηχανολόγος Μηχανικός σε σημαντικές εταιρίες του ιδιωτικού τομέα, με εξειδίκευση στις μελέτες έργων Περιβαλλοντικής Προστασίας (Βιολογικοί Καθαρισμοί, δίκτυα αποχέτευσης, συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων κ.α.).

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως στέλεχος της Μονάδας Οργάνωσης Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας. Από τη θέση αυτή συμμετέχει στην υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Έχει ασχοληθεί εκτενώς με την ένταξη και υλοποίηση έργων μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Επαγγελματικές – Κοινωνικές Δραστηριότητες

  • Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
  • Μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Διπλωματούχων Μηχανολόγων–Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
  • Μέλος της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών (Δ.Κ.Μ.)
  • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δήμου Τρίπολης για τους τομείς Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος.

Η σελίδα μου στο facebook