header1200x225 01

  ΚΟΥΚΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ - Δημοσιογράφος

  Ο Σταύρος Κουκάκης γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου 1970 στην Τρίπολη όπου και κατοικεί σήμερα. Αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Τρίπολης το 1988 και στη συνέχεια πήγε στην Αθήνα όπου φοίτησε για τρία χρόνια στην δημοσιογραφική σχολή «Επαγγελματικό Εργαστήρι Δημοσιογραφίας» έχοντας καθηγητές, μεγάλα ονόματα του χώρου όπως οι: Φρέντυ Γερμανός, Λιάνα Κανέλη, Σταύρος Απέργης, Νίκος Βουλέλης, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Κώστας Χούντας, Ανδρέας Παναγόπουλος, Βασίλης Φίλιας, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος κ.α

   Η δημοσιογραφική του πορεία ξεκίνησε το 1988 στην Αθήνα, ενώ από το 1993 βρίσκεται μόνιμα στην Τρίπολη ξεκινώντας από την εφημερίδα «Πρωινά Νέα». Από τον Ιανουάριο του 1998 εργάζεται στην παλιότερη και ιστορικότερη εφημερίδα της Αρκαδίας «Τα Καθημερινά Νέα» ενώ παράλληλα συνεργάζεται με τις αθλητικές εφημερίδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

   Στην τηλεόραση συνεργάστηκε αρχικά με το AGTV και τα τελευταία χρόνια με την «Αρκαδική Τηλεόραση», ενώ είχε τη δική του εκπομπή στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης «Sports Action» και «Μέσα σε Όλα». Ακόμα έχει συνεργαστεί με τα ραδιόφωνα Αρμονία και Horizon, έχοντας ξεπεράσει συνολικά τις 2.000 ώρες εκπομπών στα ερτζιανά.

   Τα τελευταία οκτώ χρόνια είναι Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Αστέρα Τρίπολης, ενώ παλιότερα είχε συνεργαστεί αντίστοιχα και με τον Αρκαδικό, το ΓΣ Αρκαδίας και την ΑΕΚ Τρίπολης.

   Ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου στο 13ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ, που έγινε το 1998 στην Αθήνα και αντίστοιχα στο φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα το 2000 στην Θεσσαλονίκη, όντας ένας από τους 300 επίσημα Ευρωπαίους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

   Τον Ιανουάριο του 2002 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «10 & 1 Χρόνια Μπάσκετ στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ», το πρώτο πανελλαδικά βιβλίο στο είδος του και το οποίο από τον Απρίλιο του 2006 βρίσκεται στην αθλητική βιβλιοθήκη που δημιούργησε ο ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου).

   Από το 2002 είναι επίσημο μέλος του ΠΣΑΤ, αλλά και της AIPS (Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητικών Συντακτών). Από το καλοκαίρι του 2007 είναι γενικός γραμματέας της Ένωσης Δημοσιογράφων Αρκαδίας.

   Για πέντε χρόνια διετέλεσε σύμβουλος των Γενικών Γραμματέων Περιφέρειας Πελοποννήσου Αγγέλας Αβούρη και Νίκου Αγγελόπουλου, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου.

   Έχει βραβευθεί δέκα φορές μέχρι σήμερα για την παρουσία του στον αθλητισμό και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο από:

  -         Τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας

  -         Τον Δήμο Τριπόλεως

  -         Την Δημοτική Ραδιοφωνία Τριπόλεως

  -         Τον Αρκαδικό

  -         Τον ΓΣ Αρκαδίας

  -         Την ΑΕΚ Τρίπολης

  -         Τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας

  -         Τον ΓΣΜ Λύκαια

  -         Τον ΚΟΑΤ

  -         Την ΕΠΣ Λακωνίας, ενώ του απονεμήθηκε ειδικός πάπυρος από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την συμμετοχή του στην ημερίδα που έγινε στην Σπάρτη με θέμα «Γνωριμία με το ποδόσφαιρο» όπου ήταν ένας από τους βασικούς ομιλητές αναπτύσσοντας το θέμα «Σούπερ Λίγκ και ΜΜΕ».

   Ως αθλητής μπάσκετ αγωνίστηκε για δέκα χρόνια στον ΑΓΣ Ιωαννίνων, τον ΓΣ Αρκαδίας, την ΑΕΚ Τρίπολης (πρώτος σκόρερ όλων των εποχών) και τον Αρκαδικό, ενώ διετέλεσε για ένα μικρό χρονικό διάστημα προπονητής στα τμήματα υποδομής του ΓΣ Αρκαδίας, του Αρκαδικού και της ΑΕΚ Τρίπολης.

   Από το 1995 εκλέγεται συνεχώς στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου) (1995, 1998, 2002, 2006) και από το 1998 είναι ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης. Από το 2002 μέχρι το 2007 ήταν μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης της ΕΟΚ, συμμετέχοντας σε αρκετές ημερίδες, συνέδρια και συζητήσεις που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη του αθλητισμού.

   Τέλος, έχει παρουσιάσει εκδηλώσεις αθλητικών σωματείων και ενώσεων.

   Αγαπημένο του μοτό για την ενασχόληση με την πολιτική και τα κοινά αυτό που είχε πει κάποτε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρρυ Τρούμαν: «Είναι εκπληκτικό τι μπορείς να κατορθώσεις, εάν δεν σε ενδιαφέρει ποιος κερδίζει την αναγνώριση»