logo

 Δήμος είμαστε εμείς, οι άνθρωποι που επιλέξαμε την Τρίπολη και τα χωριά της για να ζήσουμε, να εργαστούμε, να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. Εμείς διαμορφώνουμε το κέντρο της , τις γειτονιές της, εμείς ζούμε τα προβλήματά της και εμείς γνωρίζουμε τις λύσεις που αναζητούμε να γίνουν πράξη.

 Σήμερα ζούμε σε μια πόλη που ενώ είχε αρχίσει επί δικής μας θητείας μια πορεία ανοδική , ξαφνικά βρέθηκε πάλι στο μηδέν.

Συζητάμε εάν οι πολίτες δικαιούνται να έχουν τα αυτονόητα στην καθημερινότητά τους. Εάν οι πολίτες δικαιούνται να ψυχαγωγούνται στην ίδια τους την πόλη.

 Για όλους αυτούς τους λόγους, τίποτα δεν μας εξοργίζει περισσότερο από το να ακούμε απαξιωτικά τη φράση «αυτό δεν είναι δική μας αρμοδιότητα», << δε φταίμε εμείς , φταίνε οι άλλοι>>, <<δε φταίμε εμείς , φταίει η κρίση>> …. Ποιανού αρμοδιότητα είναι να γίνει η πόλη μας φιλική, φιλόξενη, λειτουργική; Ποιανού αρμοδιότητα είναι να γίνει η πόλη μας μια πόλη με ευρωπαϊκά πρότυπα ; μια πόλη με ανοδική πορεία σε όλους τους τομείς;

 Πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας αν κάτι δεν έγινε, αν κάτι δεν καταφέραμε, φταίμε εμείς και κανένας άλλος. Γι’ αυτό κι αν ένα στοιχείο πρέπει να έχει ένας πολιτικός, είναι η αποφασιστικότητα. Στη χώρα που ζούμε το «σύστημα» δεν βοηθάει. Δεν θα βοηθήσει ποτέ. Ο μόνος δρόμος λοιπόν, είναι μπροστά. Με ξεκάθαρες αποφάσεις των οποίων την ευθύνη θα παίρνουμε και θα προχωράμε.

 Πάντα πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω ότι δίνουμε αξία σε ό,τι μας δίνει αξία, σεβόμαστε όποιον και ό,τι μας σέβεται. Η συμπεριφορά της εξουσίας, η στάση των θεσμών και των υπηρεσιών απέναντί μας, ακόμα και η κατάσταση των έργων υποδομής που μας περιτριγυρίζουν καθορίζουν και την δική μας συμπεριφορά απέναντί τους.

 Πιστεύω επίσης βαθιά ότι ο Δήμος μας είναι γεμάτος ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, γεμάτος ανεκπλήρωτη αξία που περιμένει να αξιοποιηθεί και να αναδειχθεί. Από τα παιδιά μας που φεύγουν σε πόλεις που τους προσφέρουν περισσότερα, μέχρι τα μυστικά της περιοχής μας που όλοι λατρεύουμε να εκμυστηρευόμαστε μόνο σε φίλους μας επισκέπτες, ο Δήμος Τρίπολης κρύβει και χάνει καθημερινά αμύθητη αξία.

 Και πάντα πίστευα ότι οι λύσεις βρίσκονται ανάμεσά μας. Ότι δεν υπάρχει πρόκληση που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όταν είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι και να δουλέψουμε συλλογικά για το κοινό καλό. Δεν πιστεύω στο «ή εμείς ή κανείς». Πιστεύω στη συνένωση δυνάμεων, πιστεύω στον διάλογο. Πιστεύω ότι ειδικά στη Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν χωρούν κομματικά ή ιδεολογικά στερεότυπα. Το έζησα στο παρελθόν όταν μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου , τους συμβούλους μας, τους δημότες- εθελοντές , τους τοπικούς φορείς και σωματεία , όταν με κατάλληλες επιλογές προσώπων και σωστή στοχοθεσία, δώσαμε αξία σε κάθε σπιθαμή του Δήμου μας , δώσαμε αξία σε όλο το έμψυχο δυναμικό και καταφέραμε να βγάλουμε το Δήμο από το τέλμα που βρισκόταν. Ή όταν μαζί με τους επιχειρηματίες, τους ξενοδόχους και όλους τους άμεσα και έμμεσα ενδιαφερόμενους καταστρώσαμε το σχέδιο διάσωσης του τουρισμού για την περιοχή μας , μέσα από εκδηλώσεις Πανελληνίου και Διεθνούς εμβέλειας ,την εποχή που η Τρίπολη ήταν άγνωστη σε όλους.

 Όταν δίνεις αξία σε ανθρώπους μπορείς να τους ζητήσεις να κάνουν θαύματα, και θα τα κάνουν. Όταν εμπνέεις ανθρώπους ότι το έργο ή το λειτούργημά τους μπορεί να αλλάξει την ζωή όλων μας, τού προσδίδουν και οι ίδιοι μεγαλύτερη αξία. Και όταν είσαι έτοιμος να συνεργαστείς με άλλους για να βρεις και να αναδείξεις αξία εκεί που όλοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει, είναι αμέτρητες οι ευκαιρίες που μπορείς να δημιουργήσεις. Με λίγα λόγια, όταν έχεις τη δύναμη να δείξεις εμπιστοσύνη στους ανθρώπους γύρω σου, δεν υπάρχει τέλος στην εμπιστοσύνη που θα εισπράξεις.

 Για αυτό πιστεύω ότι αν κάτι δεν είναι δική τους αρμοδιότητα τότε έχουμε κάθε λόγο να την κάνουμε δική μας. Να πούμε ότι θέλουμε να φτιάξουμε μαζί τον Δήμο της Τρίπολης, μια πόλη που βάζει πρώτα εμάς και τις δικές μας ανάγκες, μια πόλη που εμπιστεύεται εμάς και τις δικές μας δυνατότητες.

 Πάνω σε αυτές τις ιδέες θα χτίσω πάλι την υποψηφιότητά μου για τον Δήμο της Τρίπολης και πάνω σε αυτούς τους στόχους και με αυτά τα κριτήρια θα επιλέξω τους συνεργάτες και τους συνυποψηφίους μου. Με κάθε Δημότη , σε κάθε γειτονιά και χωριό θα χτίσω ένα πρόγραμμα ώστε να κάνουμε μαζί το Δήμο μας , ένα Δήμο δημιουργικό, ασφαλή, αλληλέγγυο, και σύγχρονο που θα μας κάνει όλους περήφανους.

 Τον δικό μας δήμο.