Περισσότερα...Η Δημοτική Αρχή δίνει προτεραιότητα στα ΣΧΟΛΕΙΑ. Επενδύει στις υποδομές της Εκπαίδευσης. Στηρίζει τους εκπαιδευτικούς και την νέα γενιά.

 

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρίπολης ,Πέτρος Καλτεζιώτης , σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ ενημέρωσε για το σπουδαίο έργο της παρούσης Δημοτικής Αρχής στον τομέα της εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

"Μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια η Δημοτική Αρχή μέσω της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει υλοποιήσει  σημαντικό έργο στις κτηριακές υποδομές των Δημοτικών Σχολείων και νηπιαγωγείων της πόλης.

Τέσσερες νέες σύγχρονες σχολικές μονάδες προστίθενται  στις δομές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας. Είναι το σημαντικότερο έργο στον τομέα αυτό, τα τελευταία 20 χρόνια στον χώρο  της εκπαίδευσης.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΡΚΟΒΟΥΝΙΟΥ – ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η κατασκευή και λειτουργία του πράσινου Νηπιαγωγείου στο Μερκοβούνι, έχει προκαλέσει το πανελλαδικό ενδιαφέρον  του εκπαιδευτικού κόσμου και όχι μόνο. Η Δημοτική Αρχή με την λειτουργία του πράσινου νηπιαγωγείου πρωτοπορεί δημιουργώντας μια νέα αντίληψη για την  λειτουργία των δομών της προσχολικής ηλικίας.

Ένα από τα καλύτερα νηπιαγωγεία της Ελλάδας λειτουργεί στον Δήμο Τρίπολης και είναι το ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ. 

ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ – 4ο & 10ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Δύο νέα σύγχρονα ολοήμερα νηπιαγωγεία το 4ο και το 10ο νηπιαγωγείο έχουν ξεκινήσει να κατασκευάζονται εκ θεμελίων και μέσα στο 2014 θα είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν   περισσότερα από 100 νήπια. 

Το 4ο ολοήμερο νηπιαγωγείο κατασκευάζεται στην περιοχή φιλικών και θα αποτελέσει πόλο ανάπτυξης και αναβάθμισης ολόκληρης της περιοχής.

Το 10ο νηπιαγωγείο κατασκευάζεται στην περιοχή Ταξιαρχών δίπλα στο 8ο Δημοτικό σχολείο.

ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – 12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Η κατασκευή του 12ου Δημοτικού σχολείου Τρίπολης στην περιοχή της επέκτασης Σταδίου έρχεται να ικανοποιήσει  ένα χρόνιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Το 12ο Δημοτικό σχολείο Τρίπολης αποκτά επιτέλους το δικό του σύγχρονο κτήριο. Σήμερα συστεγάζεται με το 11ο δημοτικό στο κτήριο της Ακαδημίας.

Κατασκευάζουμε Σύγχρονα σχολεία με νέες τεχνολογίες. Δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας για τον εκπαιδευτικό κόσμο.

Η χρηματοδότηση της κατασκευής όλων των σχολείων είναι 100% από κονδύλια του ΕΣΠΑ.

ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΤΟΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κατασκευή των σχολείων δημιουργεί εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και τονώνουν την   τοπική οικονομία αφού η δημοτική αρχή έχει συμφωνήσει με την εργολήπτριες εταιρίες  που κατασκευάζουν τα σχολεία, το εργατοτεχνικό προσωπικό και η προμήθεια των υλικών να επιλεγούν από  την τοπική αγορά.

Στηρίζουμε την τοπική οικονομία και τις τοπικές επιχειρήσεις. Δημιουργούμε απασχόληση στους εργατοτεχνίτες της οικοδομής τώρα που η οικοδομική δραστηριότητα έχει μειωθεί δραματικά λόγω κρίσης,

ΕΡΓΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Το έργο δεν σταματά με την  δημιουργία των τεσσάρων  νέων  σχολείων. Σε όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης,  καθ’ όλη την διάρκεια των τριών  χρόνων της δημοτικής αρχής, μετά από αξιολόγηση των αναγκών και προγραμματισμό, εκτελέστηκαν σοβαρά έργα ανακαίνισης και αναβάθμισης των σχολικών κτηρίων.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΠΡΟΑΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΚΗΠΩΝ

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ανάπλαση των σχολικών προαυλίων και κήπων. Οι σχολικοί κήποι ξαναζωντάνεψαν και ομόρφυναν με πολύχρωμα φυτά και καλλωπιστικούς θάμνους. Στα προαύλια σχολείων δημιουργήθηκαν νέα γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ σύγχρονων προδιαγραφών, τοποθετήθηκαν νέα ξύλινα παγκάκια και άλλες κατασκευές (βρύσες, κιόσκια, κ.α.).

ΑΛΛΑΞΕ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Η Δημοτική Αρχή  ανέλαβε  την σημαντική πρωτοβουλία να αναβαθμίσει τα νηπιαγωγεία της Τρίπολης. Έτσι αποφάσισε και μετακίνησε μέσα σε ένα καλοκαίρι πέντε νηπιαγωγεία της Τρίπολης που στεγάζονταν με ενοίκιο σε ακατάλληλους χώρους μέσα σε Σχολικές Μονάδες Δημοτικών Σχολείων. Η μετακίνηση των 5 νηπιαγωγείων σε συνδυασμό με την λειτουργία του Πράσινου Νηπιαγωγείου στο Μερκοβούνι και την κατασκευή των δύο νέων νηπιαγωγείων (4ου και 10ου)  αλλάζουν ριζικά την εικόνα των νηπιαγωγείων της Τρίπολης!

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΩΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το έργο της Δημοτικής Αρχής και της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρίπολης  στην εκπαίδευση έχει αξιολογηθεί (από την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Πελοποννήσου) ως το πιο αξιόλογο σε όλη την περιφέρεια της Πελοποννήσου. 

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Περιβαλλοντική δράση : «Ανακυκλώνω τηγανέλαιο - Θερμαίνω το σχολείο μου»

Το έργο της Δημοτικής Αρχής  δεν σταματά με την κατασκευή νέων σχολείων και την ανακαίνιση των ήδη υφιστάμενων. Συνεργάζεται με την εκπαιδευτική κοινότητα, σχεδιάζει και υλοποιεί καινοτόμα προγράμματα.

Έτσι σε συνεργασία με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς τεσσάρων δημοτικών σχολείων υλοποιούν μια αξιόλογη περιβαλλοντική δράση: «Ανακυκλώνω τηγανέλαια-θερμαίνω το σχολεία μου».  Η ανακύκλωση τηγανέλαιων και η θέρμανση των σχολείων έχει προκαλέσει  το ενδιαφέρον πολλών μέσων μαζικής ενημέρωσης και προβλήθηκε από Αθηναϊκές εφημερίδες και μεγάλα ενημερωτικά site. Μέσα από την δράση αυτή ο δήμος Τρίπολης προσδοκά να εκπαιδεύσει βιωματικά τους μαθητές στην ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος και να εξοικονομήσει σημαντικά ποσό ετησίως. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την εγκατάσταση νέων τεχνολογιών και την προμήθεια εκπαιδευτικού υλικού  στα σχολεία.

Τα παιδιά είναι το μέλλον μας και η Δημοτική Αρχή θα φροντίζει πάντα για το καλό τους. "

Περισσότερα...Ο Δήμος Τρίπολης αξιοποιεί το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου από το οποίο παρέλαβε την πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη για τις προοπτικές ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στο Δήμο Τρίπολης.

Περισσότερα...

Περισσότερα...Συνάντηση Δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη με μαθητές της Ά τάξης του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης με σκοπό την ενημέρωση τους για την ανακύκλωση.

Περισσότερα...

Περισσότερα...Σε 14 μήνες η ανέγερση του 4ου ολοήμερου  Νηπιαγωγείου Τρίπολης, ένα σύγχρονο διδακτήριο  που δημιουργείται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη.

Περισσότερα...

Περισσότερα...Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία οι μαθητές του  Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. της τοπικής κοινότητας Κάψια επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Τρίπολης και το Δήμαρχο κ. Γιάννη Σμυρνιώτη. 

Περισσότερα...